Zioła i kwiaty coraz częściej goszczą w naszych domach, mamy większą świadomość ich dobroczynnego wpływu na zdrowie. Aby spełniały swoją rolę, musisz je właściwie przechowywać....
Pierniczków nie może zabraknąć na świątecznym stole, ale niestety nie zawsze wyjdą takie, jakich oczekujemy. Co zrobić, gdy są za twarde? Sposobów jest kilka. Mamy...
Czas gotowania cielęciny zależy od tego, czy pochodzi ona od zwierząt dwutygodniowych czy sześciomiesięcznych. Im zwierzę było starsze, tym bardziej wydłuża się czas gotowania. Ogólne...
Wydaje się, że ubicie śmietany nie powinno być trudne, a jednak wiele osób pyta na forach jak ubić śmietanę. Pierwszym krokiem jest zakup odpowiedniego produktu....
Kasza jaglana to jeden z najzdrowszych produktów, który powinien być obecny w diecie i dzieci, i dorosłych! Jej przygotowanie wcale nie jest trudne. Można to...
Podstawą smacznych gołąbków jest nie tylko aromatyczny farsz, ale i kapusta. Bez niej gołąbki nie byłyby gołąbkami. W ostatnim czasie, szczególnie w dużych sklepach, znaleźć...
Gotowanie jajka na miękko to nie lada sztuka. Białko powinno być ścięte, zaś żółtko idealnie płynne. Nie jest to wcale trudne, gdy przygotujesz wcześniej stoper...
Tak samo jak zdarza się coś przesolić bywa, że potrawa jest zbyt tłusta. Jak pozbyć się niechcianego tłuszczu? Wszystkie produkty smażone na głębokim tłuszczu, po...
Puszysta piana na cieście nie zawsze smakuje i wygląda tak samo dobrze. Co zrobić by nie opadła? Jest kilka sposobów naszych mam i babć, które...
Rosół powinien być klarowny, szczególnie gdy częstujesz nim innych. Nieprzyjemne jest spotkanie w nim farfocli! Istnieje kilka sposobów na burzyny czyli inaczej zwane szumowiny. Wrzucamy...
Kiedy solić mięso? – to jedno z podstawowych pytań, które pojawia się również wśród doświadczonych kucharzy. Sprawa nie jest oczywista. Więc jak to z tym...