Przepisy Ze Składnikiem: Sól

sól

Sól

Sól to artykuł spożywczy, w składzie którego niemal stuprocentowy udział ma chlorek sodu (NaCl). Najbardziej znanym rodzajem soli jest sól kuchenna (warzona), ale na rynku obecna jest także sól smakowa, morska czy kamienna. Białe kryształki o słonym smaku są nieodzowną przyprawą w każdej kuchni. Sól jest wykorzystywana do konserwowania żywności, głównie mięs.

Przepis na Baraninę gotowaną w warzywach

autor Ilona

Przepis na Kaszę jaglaną z warzywami

autor Ilona

Przepis na Sałatkę z czerwonej kapusty

autor Ilona

Przepis na Kotlety z ugotowanych jajek

autor Ilona

Przepis na Surówkę z marchewki

autor Ilona

Przepis na Szybką zupę z papryką i kiełbasą

autor Ilona

Przepis na Surówkę z kapusty pekińskiej

autor Ilona