Przepisy Ze Składnikiem: Wiórki Kokosowe

Wiórki kokosowe

Wiórki kokosowe

Wiórki kokosowe to nic innego jak wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego. Nie należą one niestety do produktów dietetycznych. Zawierają w swoim składzie całkiem sporo tłuszczów. Jednak poza nimi są świetnym źródłem żelaza, potasu, witaminy „C” oraz błonnika. W krajach, w których uprawiane są palmy kokosowe, kokosy i wiórki z nich wytworzone stanowią dodatek do niemalże wszystkich potraw. Są nieodłącznym elementem tamtejszych kuchni. W naszym klimacie wiórki używane są głównie w cukiernictwie, jako dodatek do ciast, deserów.

Przepis na Kokosową czekoladę

autor Ilona

Przepis na Sernik z rosą

autor Ilona

Przepis na Ciasto „Cycki Murzynki”

autor Ilona

Przepis na Shot’a „Rafaello”

autor Ilona

Przepis na Shot’a „Monte”

autor Ilona

Przepis na Ciasto „Izaura”

autor Ilona

Przepis na Sernik z piankami

autor Ilona