
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 15 minut
- Porcje: ok. 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 240 kcal/1 porcja
Przepis na Bananową kaszę jaglaną
ba każdy już wie, jakie dobroczynne działanie na organizm człowieka ma kasza jaglana. Działa niczym odkurzacz, oczyszczając go z wszelkich toksyn. Może zrobić tyle dobrego, a do tego przygotowanie jej to zaledwie kilka minut. Bananowa kasza jaglana dostarczy mnóstwa składników odżywczych, swoim składzie ma płatki owsiane – bogate w mikroelementy i błonnik, banany – obficie wyposażone w potas, pyszny miodzik, wiórki kokosowe i rodzynki. To musi być pyszne!
Składniki na Bananową kaszę jaglaną
- ½ szklanki kaszy jaglanej
- 2 banany
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka rodzynek
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób wykonania Bananowej kaszy jaglanej
- Kaszę wypłukać na sicie, zalać 1 szklanką wody i gotować na wolnym ogniu do momentu, aż zgęstnieje.
- Gorącą kaszę wymieszać z bananami rozgniecionymi przy pomocy widelca oraz z miodem.
- Następnie dodać wiórki kokosowe, rodzynki oraz płatki owsiane, wszystko wymieszać.
- Tak przygotowaną kaszę przełożyć do pucharków i udekorować ją jogurtem naturalnym oraz kawałkami bananów i rodzynkami.