
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 5 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 410 kcal/1 porcja
Przepis na Kokosową czekoladę
Zwykła, gorąca czekolada wydaje się banalna i nudna? Jak urozmaicić sobie ten monotonny szary dzień czy wieczór? Kokosowa czekolada! To jest to! Wystarczy zaledwie 10 minut na przygotowanie. Pół czekolady, syrop waniliowy, odrobina likieru kokosowego, mleko i wiórki kokosowe i to wszystko. To wszystko, czego trzeba, aby sprawić sobie ogromną przyjemność. Może nie tylko sobie?
Składniki na Kokosową czekoladę
- 8 kostek mlecznej czekolady
- 20 ml syropu barmańskiego Victoria’s „Wanilia”
- 30 ml likieru kokosowego
- ½ szklanki mleka
- wiórki kokosowe
Sposób wykonania Kokosowej czekolady
- Do czekolady dodać mleko i rozpuścić całość w rondlu.
- Następnie dodać syrop waniliowy oraz likier kokosowy, wszystko dokładnie wymieszać.
- Brzegi szklanki zwilżyć w mleku a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
- Czekoladę przelać do udekorowanej szklanki, w razie potrzeby udekorować wiórkami kokosowymi.
takiej jeszcze nie próbowałem 🙂
Zachęcam do wypróbowania 🙂 i polecam pozostałe przepisy na czekoladę:)