- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: ok. 4 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 280 kcal/1 porcja
Przepis na Sałatkę z jajkiem i avocado
Prosty sposób na szybką i zdrową przekąskę, a do tego pożywną i dostarczająca wielu niezbędnych składników odżywczych. Tak modne i jak się okazuje o wielu właściwościach prozdrowotnych – avocado, tłuściutki, super smaczny i nadający niebanalnego posmaku – boczek, no i ten niezwykle aromatyczny, o nadzwyczajnym, intensywnym smaku „Camembert”. Mieszanina tych składników nie może być czymś zwyczajnym. To smakowa eksplozja!
Składniki na Sałatkę z jajkiem i avocado
Sposób wykonania Sałatki z jajkiem i avocado
- Jajka ugotować na twardo (8 minut), ostudzić, obrać, pokroić w ósemki.
- Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni.
- Sałatę opłukać, odsączyć z nadmiaru wody, porwać palcami na mniejsze kawałki.
- Avocado opłukać, pokroić w kostkę.
- Boczek oraz jajka ułożyć na sałacie, dodać pokrojony w plastry ser, oraz avocado.
- Sałatę skropić mieszanką oliwy i koperku, doprawić delikatnie pieprzem; podawać zaraz po przygotowaniu.