
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 5 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 420 kcal/1 porcja
Przepis na Pomarańczową czekoladę
Wystarczy jedyne 10 minut, aby przygotować wyśmienitą pomarańczową czekoladę. W tak prosty sposób można sobie zrobić dobrze – rozgrzać się w chłodniejsze dni, zrelaksować po ciężkim tygodniu, albo najzwyczajniej dopieścić się, bo każdy zasługuje na odrobinę pieszczoty. I tak niewiele trzeba. Wystarczy kawałek czekolady, mleko, syrop „Rum z czekoladą” i odrobina soku z pomarańczy. Hm… aż ślinka cieknie!
Składniki na Pomarańczową czekoladę
- 8 kostek mlecznej czekolady
- 20 ml syropu barmańskiego Victoria’s „Rum z czekoladą”
- ½ szklanki mleka
- 1 łyżka kakao
- sok z ½ pomarańczy
Sposób wykonania Pomarańczowej czekolady
- Czekoladę rozpuścić w rondlu wraz z sokiem z pomarańczy oraz z syropem rumowym.
- Następnie dodać kakao, wszystko dokładnie wymieszać.
- Do czekolady dodać ciepłe mleko i całość mocno podgrzać.
- Czekoladę przelać do wysokiej szklanki, udekorować skórką pomarańczową.
Świetny pomysł! Jestem miłośniczką czekolady a takiej jeszcze nie miałam okazji próbować.
Dam znać jak wyszła. Dziękuję za inspirację! 🙂
Bardzo dziękuję za miłe słowa i czekam na opinię 🙂