
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: 4 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 140 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę z czerwonej fasoli i szprotek
Znudziły się już klasyczne dodatki do kanapek? Każda wędlina smakuje tak samo, a żółty ser jest tłusty i mało fit? Czas urozmaicić sobie dietę. Pasta z czerwonej fasoli i szprotek to ciekawy pomysł na kanapki. A dodatkowo będzie stanowić dobre uzupełnienie diety w niezbędne składniki odżywcze. Przecież szprotki, – choć niewielkie zawierają mnóstwo kwasów omega a czerwona fasola całkiem sporo roślinnego białka.
Składniki na Pastę z czerwonej fasoli
Sposób wykonania Pasty z czerwonej fasoli
- Jajka ugotować na twardo z dodatkiem szczypty soli (ok. 8 minut), ostudzić, obrać.
- Jajka, szprotki (wraz z zalewą) oraz odsączoną fasolę zblendować na gładką masę.
- Do pasty dodać majonez (opcjonalnie), sól oraz pieprz; wszystko zmiksować.
- Pastę podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.