
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 15 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 480 kcal/1 porcja
Przepis na Omlet z serem feta
Sam omlet brzmi już smakowicie, a co dopiero omlet z serem feta. Cóż to może być za wyborne śniadanie? Takie podane prosto do łóżka. W tak prosty i smakowity sposób można sprawić super niespodziankę najbliższej osobie. Wystarczy kilka jajek, dobra kiełbaska, ser feta. Dobrze się zaprezentują również pomidor, czerwona cebula, a szczypiorek będzie wyśmienitym akcentem posypanym po wierzchu omleta.
Składniki na Omlet z serem feta
- 3 jajka
- 100 g swojskiej kiełbasy
- 100 g sera feta
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypiorek
- pieprz
Sposób wykonania Omletu z serem feta
- Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na patelni z dodatkiem 3 łyżek oliwy.
- Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę; smażyć, aż się zrumieni.
- Pomidory również pokroić w kostkę, dodać do podsmażonej wędliny; wszystko poddusić.
- Jajka roztrzepać widelcem i przelać na patelnię z podsmażonymi składnikami; zmniejszyć moc kuchenki.
- Omlet posypać kawałkami sera feta oraz pieprzem i smażyć całość pod przykryciem do momentu, aż jajka się zetną.
- Omlet wyłożyć na talerz składając go na pół i posypać szczypiorkiem.