
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 220 kcal/1 porcja
Przepis na Zimową kawę z imbirem
Zimowa kawa z imbirem jest dobra nie tylko na zimę. Dodatek imbiru w gorącej kawie rozgrzeje, a w mrożonej orzeźwi. Można nią mile zaskoczyć przyjaciółki, lub sprawić sobie przyjemność i odrobinę luksusu w wolniejszy wieczór. Wystarczy 10 minut, kawa rozpuszczalna, syrop imbirowy i waniliowy, odrobina spienionego mleka i kakao do dekoracji. Prosta sprawa. A udekorowana jeszcze odpowiednio będzie cieszyła nie tylko podniebienie, ale i oczy.
Składniki na Zimową kawę z imbirem
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 30 ml syropu imbirowego „Victoria’s”
- 10 ml syropu waniliowego
- 200 ml mleka
- kakao
Sposób wykonania Zimowej kawy z imbirem
- Kawę rozpuścić w 150 ml wrzątku.
- Następnie dodać syropy oraz 1 łyżeczkę kakao; wszystko dokładnie wymieszać.
- Kawę udekorować spienionym mlekiem oraz kakao.