
- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: ok. 5 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 380 kcal/1 porcja
Przepis na Sałatkę z Ravioli i wędzonym łososiem
Szybko, prosto, zdrowo i lekkostrawnie. To wyśmienita sałatka dla tych, którym nie jest wszystko jedno, czym się żywią. Te maleńkie pierożki i dodatek wędzonego łososia, sprawią, że ta sałatka nabierze nieco wykwintnego i niepowtarzalnego charakteru. Sprawdzi się tak samo świetnie na kolacji ze znajomymi, jak i jako lunch w pracy. Warto czasami zastąpić nudne kanapki czymś wystrzałowym.
Składniki na Sałatkę z Ravioli
- 1 opakowanie pierożków „Ravioli” z mięsem
- 400 g wędzonego łososia
- 4 korniszone ogórki
- 1 puszka marynowanej kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania Sałatki z Ravioli
- Pierożki ugotować w osolonej wodzie; odcedzić.
- Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy, w której była marynowana.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą; dodać kawałki łososia oraz majonez, całość doprawić solą i pieprzem.
Prosta i szybka sałatka. Która prawie każdemu będzie smakować. Jestem wybredny w daniach. Więc jak już mi ona może smakować. To znaczy, że jest już jakimś daniem określonej wysokiej klasy.
Polecam amatorom łososia:)