
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 2 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 330 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę z twarogiem i tuńczykiem
Szybko, tanio a do tego zdrowo i smacznie. Taka pasta z twarogiem i tuńczykiem to bardzo ciekawa alternatywa dla nudnych i pozbawionych smaku wędlin. Wystarczy kostka twarogu i puszka tuńczyka w oleju. To jest podstawa. Pozostałe składniki to propozycja, każdy użyje takich, jakie lubi najbardziej. To bardzo wartościowy dodatek do pieczywa. Z pewnością uzupełni dietę w białko i tak pożądane kwasy omega.
Składniki na Pastę z twarogiem i tuńczykiem
Sposób wykonania Pasty z twarogiem i tuńczykiem
- Mięso tuńczyka odsączyć z oleju, rozdrobnić.
- Szczypiorek umyć, drobno posiekać.
- Tuńczyka wymieszać z twarogiem, dodać majonez, sól, pieprz oraz szczypiorek.
- Pastę podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.
bardzo fajne przepisy na te pasty,do wyboru, co kto lubi..
dziękuję, będzie ich więcej 🙂 pozdrawiam 🙂
Nikomu przecież nie trzeba przypominać jak zdrowe są ryby. I jaki mają dobry wpływ nie tylko na organizm lecz również na ogólne samopoczucie. Więc ta propozycja połączenia twarogu z tuńczykiem jest jak najbardziej pozytywna.