
- Czas przygotowania: 12 minut
- Czas gotowania: 8 minut
- Porcje: 4 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 340 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę z jajkiem i tuńczykiem
Pasta z jajkiem i tuńczykiem to ciekawe urozmaicenie monotonnych kanapek z bezsmakową wędliną i tłustym żółtym serem. W takiej paście bez większego problemu można przemycić do diety dziecka wartościowe produkty takie jak jajka czy ryby, a jej wyrazisty smak sprawi, że dzieci będą się zjadały z ogromnym apetytem. Przy okazji pochłoną całkiem sporą ilość białka no i oczywiście kwasów omega. Szybko, tanio, smacznie i zdrowo, – czego chcieć więcej?
Składniki na Pastę z jajkiem i tuńczykiem
Sposób wykonania Pasty z jajkiem i tuńczykiem
- Jajka ugotować na twardo z dodatkiem szczypty soli (ok. 8 minut), ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
- Mięso tuńczyka odsączyć z oleju; rozdrobnić.
- Szczypiorek umyć, drobno posiekać.
- Jajka wymieszać z tuńczykiem, dodać majonez, sól, pieprz oraz szczypiorek.
- Pastę podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.
Choć nie jestem już dzieckiem sam spróbowałbym tego dania. To musi być świetny przepis. Zarówno zdrowy jak też o walorach smakowych.