
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 20 minut
- Porcje: 8 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 380 kcal/1 porcja
Przepis na Kiełbaski w miodowej marynacie
Czy kiełbaski z grilla to jedyne rozwiązanie? Nie jedyne, ale można je ciekawie urozmaicić. Kiełbaski w miodowej marynacie to nowy i bardzo ciekawy pomysł. To niezła alternatywa dla klasycznej kiełbaski z grilla. Wystarczy przygotować odpowiednią marynatę z oleju, musztardy i miodu, aby danie stało się wyjątkowe i niepowtarzalne. A podane z ulubioną sałatą lub inną surówką sprawią mnóstwo przyjemności biesiadnikom.
Składniki do Kiełbasek w miodowej marynacie
Sposób wykonania Kiełbasek w miodowej marynacie
- Oliwę wymieszać z musztardą oraz miodem.
- Kiełbaski naciąć, zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
- Po upływie 2 godzin, kiełbaski usmażyć na rozgrzanym grillu z obu stron.
- Kiełbaski podawać z ulubioną sałatą tuż po przygotowaniu.
Super alternatywa na grillowanie 🙂 Zawsze coś nowego i coś dobrego na grilla w sezonie się przyda 🙂 Polecam serdecznie 🙂
Miodowa marynata zawsze ok!;p