
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: 8 sztuk
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 212 kcal/1 porcja
Przepis na Jajka faszerowane pastą z łososia
Jajka w majonezie, jajka w sosie tatarskim? Wieje nudą! Jak skutecznie urozmaicić sobie tą jakże popularną przekąskę? Odpowiedź jest jedna. Jajka faszerowane pastą z łososia. Pasta z łososia nada nieco mdłemu smakowi jajek niebagatelnej wyrazistości. Dodatek rzodkiewki i szczypiorku sprawi, że powieje wiosną i nowalijkami. Tak przygotowana przekąska w mgnieniu oka zniknie z talerzyka. Bez grymaszenia sięgną po nią nawet dzieci.
Składniki na Jajka faszerowane
Sposób wykonania Jajek faszerowanych
- Jajka ugotować na twardo (8 minut), ostudzić, obrać.
- Ugotowane jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem.
- Do rozgniecionych żółtek dodać łososia, majonez, posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek, całość doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
- Połówki jajek napełnić farszem. Ozdobić odrobiną majonezu i szczypiorkiem.
Interesujące danie na święta. Jajka w tych świętach grają ważną rolę. Połączenie ich z łososiem stanowi dodatkową wartość. Na pewno świetnie smakuje. Oby te święta były radosne i ciepłe.