
- Czas przygotowania: 30 minut
- Porcje: ok. 10 rożków
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 160 kcal/1 porcja
Przepis na Rożki z ciasta francuskiego
Hmm… to dopiero podwieczorek! Aż trudno się powstrzymać! Ślinka sama cieknie. Rożki z ciasta francuskiego, to bardzo prosty w wykonaniu deser. Do tego jest tani, a jak smakuje?! Wypełniony bitą śmietaną i polany sosem czekoladowym do złudzenia przypomina pyszne lody z nadmorskich miejscowości.
Składniki na Rożki z ciasta francuskiego
Sposób wykonania Rożków z ciasta francuskiego
- Folię aluminiową podzielić na kwadraty o bokach o długości ok. 10 cm, każdy z nich zgiąć na pół i uformować stożki.
- Ciasto francuskie przekroić w poprzek na 10 równych pasków.
- Każdy z pasków nawinąć na przygotowany wcześniej stożek i ułożyć na blasze.
- Rożki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na ok. 30 minut.
- Śmietany w proszku ubić z mlekiem przy pomocy miksera.
- Ostudzone rożki napełnić kremem i udekorować sosem czekoladowym.
dzisiaj będę robić 🙂 bo wyglądają cudnie 🙂
Są pyszne 😀 Akurat na „niespodziewane” odwiedziny rodzinki 😉
Śmietanę zawsze można zastąpić swoim ulubionym kremem i owocami:)