- Czas przygotowania: 8 minut
- Czas gotowania: 12 minut
- Porcje: 3 pocje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 310 kcal/1 porcja
Przepis na Jajeczka w paprykach
Szybkie, proste a zarazem ciekawe i smaczne śniadanie. Połączenie sadzonego jajka i bogatej w składniki odżywcze, słodkawej papryki. Taki posiłek skusi nawet wybrednego malucha. Oczywiście nie może zabraknąć świeżego szczypiorku, który dopełni smaku!
Składniki na Jajeczka
Sposób wykonania Jajeczek
- Papryki umyć i wykroić z ich najszerszych części plastry o grubości 1,5 cm.
- Z plastrów usunąć gniazda nasienne.
- Na patelni rozgrzać kilka kropel oliwy i położyć papryki.
- Kiedy będą skwierczeć, do każdej z nich wbić po 1 jajku, posolić i oprószyć odrobiną pieprzu.
- Kwiatki smażyć z każdej strony przez 5-7 minut na 5 stopniu mocy kuchenki lub średnim palniku, aby białko dobrze się ścięło.
- Jajka podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkiem szczypiorku.
wszystkie przepisy bardzo ciekawe, wiele z nich wykorzystam w swojej kuchni, czekam na następne
Dziękuję za miłe słowa! Polecam również zakładkę ‚Porady’. Znajdują się tam ciekawe triki ułatwiające pracę w kuchni:)