Zabielanie zupy kojarzy się ze śmietaną. Nią zupę zabielały nasze mamy i babcie. A można sięgnąć też po inne produkty, które świetnie się sprawdzą. Smak...
Makaron często pozostaje z wcześniejszego dnia. Zazwyczaj gotujemy więcej czy do zupy, czy do pasty. Następnego dnia można go podgrzać. Jeśli do zupy, to wystarczy...
Problem, który dotyka najbardziej doświadczone gospodynie domowe, ile makaronu ugotować, by wystarczyło dla wszystkich i nie było za dużo. Makaron najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu...
Gotowanie makaronu obrosło wieloma mitami. Wciąż trwa spór o to czy dodawać olej w trakcie gotowania makaronu czy też nie? Czy rzeczywiście powoduje on, że...
Jemy oczami i to nie ulega wątpliwości. Ominiemy bardzo smaczną potrawę, jeśli będzie wyglądała mało apetycznie. Sałatki wielowarstwowe, kolorowe, wieloskładnikowe idealnie wyglądają w szklanych, przeźroczystych...
Wodnista sałatka niestety bardzo często się zdarza, głównie przy sałatkach ze świeżych warzyw i owoców. Jak uniknąć wody? Jest na to kilka sposobów. Sałatkę należy...
Jabłka dodane do sałatki, w zależności od odmiany dodają nuty słodyczy bądź kwaśnego charakteru. Są zdrowe i koniecznie trzeba je jeść. Są świetnym dodatkiem do...
Zarówno w przepisach jak i w restauracjach można spotkać się z zamiennym używaniem nazw tortilla oraz wrap. Często my sami używamy tych określeń zamiennie. Czy...
Przyczyną kamienia jest twarda woda, która niestety jest w większości polskich domów. Z osadem na dnie czajnika można sobie poradzić domowymi sposobami bądź też środkami...
Sałatka to szybka i lekka przekąska, ale może być też sycącym posiłkiem. Kurczak to nie jedyne mięso, po które warto sięgać, gdy robimy sałatkę. Idealną...
Sałatki rybne i pasty to smaczna przekąska, ale i sycące danie. Przygotowane w domu są zdrowe i odżywcze. Jemy za mało ryb, dlatego koniecznie pomyśl...
Makaron to bardzo wdzięczny produkt. Prosty w swej formie, a zarazem genialny. O to, kto go wymyślił, bije się kilka krajów, między innymi Włosi i...