- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 15 minut
- Porcje: ok. 5 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 210 kcal/1 porcja
Przepis na Sos porowo – chrzanowy
Zestawienie dwóch smaków – intensywnego pora i wyrazistego, niepowtarzalnego chrzanu. Idealna propozycja dla tych, którzy pragną zaserwować ryż w nieco innej odsłonie. Kilka prostych czynności, chwila czasu a uczta dla podniebienia gwarantowana!
Składniki na Sos
Sposób wykonania Sosu
- Białe części porów umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki.
- W garnku rozpuścić masło, dodać pory, podsmażyć.
- Do podsmażonych porów dodać 1 szklankę bulionu, dusić przez 10 minut.
- Kiedy pory będą miękkie, dodać chrzan, śmietanę oraz odrobinę pieprzu, zagotować.
- Podawać z ryżem i pulpetami.