
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 30 minut
- Porcje: 5 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 340 kcal/1 porcja
Przepis na Parówki w cieście francuskim
To świetne danie na szybką kolację w gronie znajomych. Parówki w cieście francuskim, można przygotować, nawet, gdy goście już siedzą przy stole. Nie wymaga ani zbytniego zaangażowania, ani specjalnych przygotowań. Wystarczy opakowanie ulubionych parówek i ciasta francuskiego a już po około 40 minutach, goście będą zachwyceni. Nie zawsze trzeba się popisywać polędwiczkami wołowymi.
Składniki na Parówki w cieście
Sposób wykonania Parówek w cieście
- Ciasto podzielić na 5 równych pasów; każdy z nich posypać startym żółtym serem.
- Parówki (bez foliowych osłonek) umieścić na płatach ciasta i zawinąć tak, aby ser nie wydostał się na zewnątrz. Ciasto delikatnie naciąć.
- Tak przygotowane parówki wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec przez ok. 20 - 30 minut.
- Parówki podawać z ulubionym sosem.
Idealne danie na kolację. Polecam bo to coś dobrego 🙂