
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 120 kcal/1 porcja
Przepis na Chipsy z jarmużu
Samo słowo „chipsy”, świadomym konsumentom nie kojarzy się zbyt dobrze. Jednak chipsy z jarmużu to jest coś! Zdrowe, tanie, ciekawe w smaku a do tego skupiają na sobie wzrok zaciekawionych biesiadników. Wystarczy 20 minut, garść jarmużu, nieco oliwy i sól, aby przygotować sobie coś wartościowego na wieczorne kino domowe w gronie najbliższych. To świetny sposób, aby przemycić coś zielonego do diety milusińskich.
Składniki na Chipsy z jarmużu
Sposób wykonania Chipsów z jarmużu
- Liście jarmużu dokładnie opłukać; odsączyć nadmiar wody.
- Następnie doprawić je oliwą oraz świeżo zmieloną solą; wymieszać.
- Jarmuż równomiernie rozłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza. Piec przez 10 minut.
Musi to niesamowicie smakować. I te chipsy są zdrowsze niż inne.