Szybka, tania i doskonała przekąska podczas spotkania ze znajomymi, gdy zasiadamy przed ulubionym serialem, by poczuć się jak w kinie. Popcorn można przygotować na słodko i słono, na oleju bądź maśle, w zależności, kto co lubi. Przygotuj dwie garści ziaren popcornu oraz trzy łyżki oleju, garnek bądź głęboką patelnię z przykrywką. Wlej olej, wsyp ziarna, ustaw średni ogień i szybko nakryj garnek. Po chwili ziarna zaczną strzelać, co jakiś czas potrząśnij garnkiem. Gdy strzelanie ustanie, ściągnij garnek z gazu i gotowe. Jeśli chcesz go przygotować na maśle, wówczas roztop najpierw masło i dopiero wrzuć ziarna. Ma być na słono? Dodaj do masła, trochę soli i dopiero wsyp ziarna. Wolisz na słodko? Gdy ściągniesz popcorn z gazu, odchyl przykrywkę, wsyp cukier, przykryj garnek i energicznie nim potrząśnij.