Przepisy Ze Składnikiem: Mięso Mielone Wieprzowe

mięso mielone wieprzowe

Mięso mielone, wieprzowe

Mięso mielone, wieprzowe w naszej kuchni ma nieskończenie wiele zastosowań. Możemy z niego zrobić kotleciki, zrazy, sos mięsny do dania bolońskiego czy nadzienie do lazagne. Znacznie lepsze od gotowego mięsa mielonego, wieprzowego jest skomponowanie własnej mieszanki mięs zmielonych samodzielnie lub na prośbę w sklepie. Mielone musi być nieco tłuściejsze, zbyt chude po obróbce zrobi się twarde i suche. Do mielenia świetnie nadaje się karkówka, łopatka czy biodrówka.

Przepis na Krupnik z wkładką

autor Ilona

Przepis na Pomidorową z mięsnymi kuleczkami

autor Ilona

Przepis na Gołąbki z kaszą jaglaną

autor Ilona

Przepis na Kaszę jaglaną z mięsem i brokułami

autor Ilona

Przepis na Babkę gołąbkową

autor Ilona

Przepis na Wypasione kanapki

autor Ilona

Przepis na Pierogi meksykańskie

autor Ilona