
- Czas przygotowania: 20 minut
- Porcje: 6 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 230 kcal/1 porcja
Przepis na Tortille z nadzieniem z tuńczyka
Składniki na Tortille z nadzieniem z tuńczyka
- 6 placków tortilli
- 2 opakowania tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 1 por
- 1 czerwona papryka
- 200 g tartej mozzarelli
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania Tortilli z nadzieniem z tuńczyka
- Mięso z tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz plasterki pora.
- Do farszu dodać także mozzarellę oraz majonez; całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
- Na każdą tortillę wyłożyć farsz, zawinąć w rulon (można pokroić ją na mniejsze rulony) i podawać zaraz po przygotowaniu.
Szybka i smaczna przekąska