
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 20 minut
- Porcje: 6 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 520 kcal/1 porcja
Przepis na Snacki z szynką i serem
Po co komu niezdrowy Fast foods, podczas gdy samemu można przygotować pyszne przekąski. Bynajmniej wiadomo, co zawierają. Bardzo szybkie w przygotowaniu, wyśmienite w smaku. Pokochają je wszystkie dzieci, nastolatki a i dorośli nie pogardzą. Wystarczy płat, tak lubianego przez wszystkich ciasta francuskiego, kilka plastrów szynki, pomidora i przecier pomidorowy. I smakołyki gotowe!
Składniki na Snacki z szynką i serem
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plasterków szynki
- 6 kawałków topionego serka
- 6 plasterków pomidorów
- pomidorowe pesto (lub koncentrat pomidorowy)
- suszona bazylia
- pieprz
Sposób wykonania Snacków z szynką i serem
- Ciasto francuskie przekroić wzdłuż na pół, a następnie jeszcze na 3 części tak, aby powstało 6 kawałków.
- Środek każdego kawałka (1/3 ciasta) posmarować cienką warstwą pomidorowego pesto, po czym na każdym z nich ułożyć: kawałek szynki, pomidora, kawałek serka topionego; całość oprószyć pieprzem i bazylią.
- Boki każdego placka pociąć na 1 cm-owe poprzeczne paski i zakładać je naprzemiennie na środkowym pasie nadzienia.
- Snacki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza i piec przez ok. 20 minut.
Robisz za mało zdjęć 🙁 Chciałam zobaczyć co jest w środku!!!
Oczywiście w przyszłości postaram się robić więcej zdjęć:) Pozdrawiam:)