- Czas przygotowania: 30 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: ok. 8 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 380 kcal/1 porcja
Przepis na Sałatkę z pierożkami „Tortellini”
Składniki na Sałatkę z pierożkami
- 1 opakowanie pierożków 'Tortellini' z mięsem
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 puszka marynowanej kukurydzy
- 4 duże kiszone ogórki
- 300 g szynki
- 6 łyżek majonezu
- 1 opakowanie przyprawy ziołowej do sałatek z płatkami nagietka i lawendy
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania Sałatki z pierożkami
- Pierożki ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu; odcedzić.
- Szynkę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy, w której była marynowana.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą; dodać majonez, drobno posiekany szczypiorek; całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą ziołową (w zależności od upodobań).
- Sałatkę podawać zaraz po przygotowaniu.
Uwielbiam tę sałatkę. Pierwszy raz jadłam ją u koleżanki, a teraz robię sama. 🙂
Jest to dobry przepis dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni dużo czasu:)
Czyli jak dla mnie, bo nie mam po prostu na to czasu 🙂
W prostocie siła:)