
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 2 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 230 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę z serem feta i oliwkami
Naszła ochota na pyszne kanapeczki? Nie ma problemu! Pasta z serem feta i oliwkami jest bardzo dobrym rozwiązaniem takiej zachciewanki. To odrobina greckiej kuchni, która być może ożywi wspomnienie ostatnich wakacji, ewentualnie pomoże w zaplanowaniu przyszłorocznych. Wyrazisty smak pasty sprawi, że jeszcze przez długi czas pozostanie w ustach. Wystarczy kilka chwil, żeby urozmaicić tą szarą codzienność.
Składniki na Pastę z serem feta i oliwkami
Sposób wykonania Pasty z serem feta i oliwkami
- Ser feta pokroić w kostkę lub rozdrobnić przy pomocy widelca.
- Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Oliwki odsączyć z marynaty; każdą z oliwek przekroić na pół.
- Ser wymieszać z cebulą i oliwkami, dodać oliwę z oliwek oraz pieprz.
- Pastę podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.