
- Czas przygotowania: 12 minut
- Czas gotowania: 8 minut
- Porcje: 4 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 330 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę z jajkiem i avocado
To bardzo ciekawa alternatywa dla wszelkich dodatków do pieczywa, zwłaszcza tych, tak samo smakujących wędlin. Co ciekawe – te dwa główne składniki pasty uzupełniają się wzajemnie, jajka podnoszą poziom cholesterolu we krwi, natomiast avocado go obniża. Dodatkowo avocado ma jeszcze mnóstwo innych drogocennych właściwości prozdrowotnych, między innymi - przeciwnowotworowe. Pastę taką przygotowuje się w zaledwie kilka minut. Wystarczą jajka ugotowane na twardo, avocado, oliwa z oliwek i przyprawy wedle uznania. Warto urozmaicać swoją dietę.
Składniki na Pastę z jajkiem i avocado
Sposób wykonania Pasty z jajkiem i avocado
- Jajka ugotować na twardo z dodatkiem szczypty soli (ok. 8 minut), ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
- Avocado umyć, obrać ze skórki, usunąć pestkę a miąższ rozgnieść przy pomocy widelca.
- Jajka wymieszać z avocado; dodać majonez, oliwę oraz sok z cytryny; całość doprawić solą, pieprzem.
- Podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.
Mam pytanie – dla „listy zakupów” używasz gotowej wtyczki, czy jest to indywidualny moduł? Wygląda świetnie.
Lista zakupów to połączenie autorskich i gotowych rozwiązań:)