
- Czas przygotowania: 12 minut
- Czas gotowania: 8 minut
- Porcje: ok. 4 - 6 kanapek
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 170 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę rybną
Bardzo prosty przepis, a ile radości dla podniebienia. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka składników, by otrzymać szybką pastę rybną. Jadamy je zazwyczaj na śniadania, kolacje, ale też jako przekąskę na imprezach. Ze świeżym pieczywem smakuje rewelacyjnie!
Składniki na Pastę rybną
Sposób wykonania Pasty rybnej
- Jajka ugotować na twardo z dodatkiem szczypty soli (ok. 8 minut), ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Szprotki odsączyć z oliwy, w której były marynowane.
- Masło rozetrzeć przy pomocy miksera. Podczas ucierania, dodawać kolejno: szprotki, cebulę, jajka.
- Pastę doprawić solą i pieprzem; wymieszać.
- Podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.
Smaczne, wyraziste, idealne na śniadanie.