
- Czas przygotowania: 12 minut
- Czas gotowania: 8 minut
- Porcje: 2 - 3 kanapki
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 180 kcal/1 porcja
Przepis na Pastę jajeczną
Bardzo szybka i prosta przekąska na różne okazje. Zajadają się nią dzieci i uwielbiana przez dorosłych. Pastę jajeczną jadamy na śniadanie, zabieramy w kanapkach do pracy czy na kolację. Z chrupkim, świeżym pieczywem stanowi idealne połączenie, za które wielu dałoby się pokroić. Pojawia się również na stołach jako przekąska, podczas różnych spotkań.
Składniki na Pastę jajeczną
Sposób wykonania Pasty jajecznej
- Jajka ugotować na twardo z dodatkiem szczypty soli (ok. 8 minut), ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Jajka wymieszać z cebulą, dodać majonez, całość doprawić solą, pieprzem. Do pasty dodać również drobno posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać.
- Podawać z pieczywem razowym lub świeżo upieczonymi bagietkami.