
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 30 minut
- Porcje: 5 porcji
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 240 kcal/1 porcja
Przepis na Parówkowe zawijasy
Na sam widok cieknie ślinka. Zwykła, banalna parówka, podana w tak nietuzinkowy sposób, zachęci wszystkich domowników do wspólnego posiłku. Bez wątpienia może stanowić świetną przekąskę podczas wieczornego spotkania w gronie znajomych. Parówkowe zawijasy z pewnością zrobią furorę wśród wygłodniałych nastolatków, tak ciężko pracujących przed komputerem. To zwykła parówka odpowiednio owinięta ciastem francuskim. Super pomysł!
Składniki na Parówkowe zawijasy
Sposób wykonania Parówkowych zawijasów
- Z ciasta francuskiego odkroić 5 pasków o szerokości 1 cm.
- Parówki obrać z osłonek, po czym każdą z nich naciąć tak, aby postawała serpentyna.
- Parówki nabić na wykałaczki; każdą z nich rozwinąć na długość patyczka.
- Następnie pasek ciasta francuskiego należy wpleść w nacięcia w parówce.
- Tak przygotowane parówki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec przez ok. 20 - 30 minut.
- Parówki podawać z ulubionym sosem.
Bardzo ciekawa propozycja 🙂 Pozdrawiam 🙂
Dziękuję:)
Mój syn uwielbia parówki, a takie zawijane pewnie zrobią na nim wrażenie. Dziękuję za przepis 🙂
Bardzo proszę!:) Mam nadzieję, że w przyszłości uda mi się stworzyć więcej przepisów z parówkami:)