- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 15 minut
- Porcje: 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 310 kcal/1 porcja
Przepis na Parówkowe serduszka
Smakowicie i niebanalnie wyglądające parówki z jajkami. Urozmaicenie codziennych śniadań. Parówki czy jajka w tej samej odsłonie każdego dnia, szybko się nudzą. Wystarczy kilka chwil, by nieco urozmaicić poranek. Świetnie się sprawdzą dla dzieci, gdyż one uwielbiają urozmaicone posiłki. Parówkowymi serduszkami z pewnością zaskoczysz domowników.
Składniki na Parówkowe serduszka
Sposób wykonania Parówkowych serduszek
- Parówki obrać z folii, przeciąć wzdłuż na pół, zostawiając dwucentymetrowy nienacięty koniec.
- Wygiąć obydwa końce tak, aby na zewnątrz znalazła się rozcięte części parówki, następnie uformować serce i spiąć je wykałaczką.
- Na patelni rozgrzać kilka kropel oliwy i położyć parówki.
- Kiedy parówki będą skwierczeć, do każdego serduszka wbić po 1 jajku; każde z nich oprószyć odrobiną soli i pieprzu.
- Parówki smażyć z każdej strony przez 5-7 minut na 5 stopniu mocy kuchenki lub średnim palniku, aby białko dobrze się ścięło.
- Podawać ze szczypiorkiem.
Piękne te serduszka i pysznie wyglądają,bardzo ciekawy przepis
Proste śniadanie w niebanalnym wydaniu:)
Niedługo walentynki więc na śniadanko w sam raz 🙂 Dzięki za pomysł. P.S. fajne te zdjęcia potraw, przyciągają uwagę.
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Zależy mi na tym, aby potrawy przyciągały wzrok i zachęcały do wypróbowania przepisu!