
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: ok. 5 placków
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 200 kcal/1 porcja
Przepis na Owsiane placki z białym serem
Owsiane placki z białym serem, to samo zdrowie. Zawierają nieprzetworzone składniki – płatki owsiane, twaróg, banan i jajko. Czas przygotowania i smażenia jest niemalże niezauważalny. Smażone na oleju kokosowym są lekkie, zdrowe a do tego wyjątkowo smaczne. Wyśmienicie sprawdzą się jako lunch dla zapracowanych, drugie śniadanie dla dziecka do szkoły, ewentualnie przy zastosowaniu ulubionych dodatków mogą stać się pysznym deserkiem.
Składniki na Owsiane placki z białym serem
Sposób wykonania Owsianych placków z białym serem
- Płatki owsiane przesypać do malaksera i przy użyciu blendera zmielić je na owsianą mąkę.
- Następnie dodać banana pokrojonego w plasterki, kawałki chudego twarogu oraz jajko.
- Wszystkie składniki zblednować na gładką masę.
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju kokosowego.
- Kiedy olej będzie rozgrzany, wykładać na patelnię przy pomocy łyżki ciasto, formując placuszki.
- Placki smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony. Kuchenka podczas smażenia powinna pracować na 6 poziomie mocy lub średnim palniku.
- Usmażone placki podawać w owocami lub jogurtem naturalnym.
Płatki owsiane uwielbiam dodawać do ciastek, deserów itp. Ten przepis ma wszystkie składniki, które lubię, czuję, że skradnie moje serce 😉
Jestem wielką fanką płatków owsianych! Już niedługo pojawią się nowe przepisy z płatkami w roli głównej:)