
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 220 kcal/1 porcja
Przepis na Miętową kawę
A może miętowej kawy? Czy zawsze musi być orzechowa, korzenna, waniliowa czy klasyczna? Tym razem zupełnie coś innego. Wystarczy zaledwie 10 minut by cieszyć się niemalże zupełnie nowym smakiem, choć smak kawy i mięty zna prawie każdy, to ich połączenie stwarza coś zupełnie nowego, niepowtarzalnego. Kawa rozpuszczalna, syrop miętowy i nieco cynamonu. Tylko tyle i aż tyle, aby cieszyć się tak wyjątkowym smakiem kawy miętowej.
Składniki na Miętową kawę
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- kilka listków świeżej mięty
- 30 ml syropu barmańskiego Victoria’s o smaku mięty
- ¼ łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka czekolady w proszku
- mleko (opcjonalnie)
Sposób wykonania Miętowej kawy
- Kawę oraz 2 listki mięty zalać 200 ml zagotowanej wody.
- Po upływie 3 minut z kawy wyjąć listki mięty i dodać cynamon.
- Do kawy dodać także czekoladę w proszku oraz syrop barmański, wszystko wymieszać.
- Opcjonalnie dodać do kawy mleko lub śmietankę.
- Kawę podawać tuż po przygotowaniu.
Ciekawe połączenie. Muszę spróbować przepisu 🙂
Bardzo lubię miętę, połączenie z kawą może być świetne. Kupię syrop i biorę się za przygotowywanie. 🙂
Smak ciekawy – polecam!:)