
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 380 kcal/1 porcja
Przepis na Makaron z jagodami
Makaron z jagodami, to niezwykle tanie, szybkie w przygotowaniu i smaczne danie. Z pewnością żadne dziecko nim nie pogardzi. Wystarczy ugotować makaron, zblendować jagody i gotowe. Dla wyznawców słodkości, do ostudzonej potrawy można dodać cukru. W ten sposób danie zyska, tak pożądanej przez dzieciaczki chrupkości. Gotową potrawę wystarczy udekorować świeżymi jagodami i listkiem mięty a nikt się jej nie oprze.
Składniki na Makaron z jagodami
Sposób wykonania Makaronu z jagodami
- Zagotować 1 l wody, dodać 1 łyżeczkę soli, wrzucić makaron i gotować go przez ok. 8 minut. Odcedzić.
- Gorący makaron wymieszać z masłem, przełożyć na talerz.
- Jagody opłukać, zblednować na gładką masę, po czym polać nimi potrawę.
- Całość udekorować świeżymi jagodami i listkami mięty.
Takie proste a jakie smaczne danie.
Teraz jest sezon na jagody, więc doskonale się nadaje na gorące dni. 🙂
Zapraszam na swojego bloga kulinarnego. Liczę, że się spodoba:)
Bardzo dziękuję za miłe słowa!:)
Dzisiaj wypróbowałam 🙂 jest super, delikatne danie na słoneczne przedpołudnie 🙂
Bardzo się cieszę!