
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 120 kcal/ 1 porcja
Przepis na Koktajl truskawkowo – jogurtowy
Kto nie pamięta barów mlecznych? A tuż obok barów koktajlowych? Na tamten czas, gdy trudno było o cokolwiek w sklepach (oczywiście oprócz octu i soku pomidorowego) taki koktajl, to była nie lada gratka. Kto by go nie lubił. Dziś w sklepach jest już wszystko, a uwielbienie dla koktajlu truskawkowo-jogurtowego wciąż jest ogromne. Lekki, pożywny, orzeźwiający. Dodatek banana powoduje, że uczucie sytości pozostanie na dłużej.
Składniki na Koktajl
Sposób wykonania Koktajlu
- Z truskawek usunąć szypułki, owoce dokładnie umyć, przełożyć do malaksera.
- Następnie dodać obrany ze skórki banan, jogurt naturalny oraz miód; wszystko zblendować na gładką masę.
- Koktajl przelać do szklanek, udekorować świeżymi truskawkami.