
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 410 kcal/1 porcja
Przepis na Kawę z różą
Kawa po turecku, biała czy rozpuszczalna? To takie banalnie proste. Czy zawsze trzeba pocieszać się takimi minimalistycznymi rozwiązaniami? Kiedy to, przy odrobinie wysiłku można sprawić sobie ogromną przyjemność z picia kawy. Kawy takiej, jaką zwykle można zobaczyć w reklamach, czy w ekskluzywnych kawiarniach. A to takie proste! Wystarczy 10 minut i odpowiednie dodatki. No i oczywiście sposób podania również ma ogromne znaczenie.
Składniki na Kawę z różą
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka syropu barmańskiego Victoria’s o smaku Tiramisu
- ½ szklanki wrzątku
- ½ szklanki mleka
- 1 łyżeczka konfitury z róży
- bita śmietana
- migdały
- skórka z cytryny
Sposób wykonania Kawy z różą
- Kawę zalać wrzątkiem.
- Do kawy dodać konfiturę, dokładnie wymieszać i przecedzić przez sito.
- Następnie dodać syrop o smaku Tiramisu oraz mleko; wszystko ponownie wymieszać.
- Kawę udekorować bitą śmietaną, migdałami i skórką z cytryny.