
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 320 kcal/1 porcja
Przepis na Kawę z miodem i cynamonem
Zwykła kawa to nie to! Żaden smak nie jest w stanie zaspokoić pragnienia czegoś wyjątkowego. Kawa z miodem i cynamonem może okazać się właśnie tym smakiem. Jak ją przygotować? Nie ma nic prostszego! Wystarczy kawa rozpuszczalna, cynamon, miód no i oczywiście syrop o smaku orzechowym. I już za około 10 minut można się zachwycać jej wyjątkowym aromatem. Odpowiednio udekorowana bitą śmietaną będzie cieszyła nie tylko podniebienia, ale i oczy.
Składniki na Kawę z miodem i cynamonem
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 20 ml mleka
- 50 ml syropu barmańskiego Victoria’s o smaku orzechowym
- bita śmietana
Sposób wykonania Kawy z miodem i cynamonem
- Kawę zaparzyć w 200 ml zagotowanej wody.
- Następnie do kawy dodać mleko, wymieszać.
- Do kawy dodać także miód, syrop orzechowy oraz ½ łyżeczki cynamonu; wszystko dobrze wymieszać, aby składniki rozpuściły się.
- Kawę udekorować bitą śmietaną oraz cynamonem.
A może być zamiast kawy rozpuszczalnej normalna kawa? Np https://swiatkawyiherbaty.com.pl/pl/p/Kawa-Mielona-Indonezja-Sumatra-50g/137
Kawka musi być pyszna a zwłaszcza, że uwielbiam cynamon:)
Kawa w połączeniu z syropem orzechowym i cynamonem, to jest to !
Tak, szczególnie polecam osobom lubiącym nieoczywiste smaki:)