
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 400 kcal/1 porcja
Przepis na Kawę wiśniowo-czekoladową
Wystarczy 10 minut! Na co? Na to, żeby już za chwilę cieszyć się smakiem tak wykwintnym, jak niemalże w najlepszej kawiarni w mieście. Jak przygotować tak wyśmienitą kawę wiśniowo-czekoladową? Nic prostszego! Wystarczy kawa rozpuszczalna, syrop o smaku czekoladowym, łyżka likieru wiśniowego no i oczywiście – bita śmietana. Do dekoracji można użyć ulubionych składników, lub tych wskazanych w przepisie. Prosta sprawa!
Składniki na Kawę wiśniowo-czekoladową
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka syropu barmańskiego Victoria’s o smaku czekoladowym
- 1 łyżka likieru wiśniowego
- kakao
- bita śmietana
- sos wiśniowy
- skórka z cytryny
Sposób wykonania Kawy wiśniowo-czekoladowej
- Kawę zalać wrzątkiem.
- Do kawy dodać 1 łyżeczkę otartej skórki z cytryny, syrop czekoladowy oraz wiśniowy likier; wszystko wymieszać.
- Kawę udekorować bitą śmietaną, skórką z cytryny, kakao oraz sosem wiśniowym.
Rewelaacja dosłownie palce lizac!!!!!!
🙂 Cieszę się, że kawka przypadła do gustu:)