- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 420 kcal/1 porcja
Przepis na Kawę po karaibsku (bez alkoholu)
Każdy ma swoje, indywidualne upodobania dotyczące przygotowywania i parzenia kawy. Jedni pija tylko i wyłącznie czarną z fusami, inni tylko cappuccino. Warto jednak spróbować czegoś zupełnie innego. Choć tą propozycję należy raczej traktować jako deser niż zwykłą kawę. Nie trzeba zostać baristą, aby przygotować wyśmienitą kawę po karaibsku. Wystarczy kawa rozpuszczalna, lody waniliowe, syrop o smaku rumu z czekoladą i bita śmietana do dekoracji. Z pewnością pozytywnie zaskoczy degustujących.
Składniki na Kawę po karaibsku (bez alkoholu)
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 3 gałki lodów waniliowych
- 50 ml syropu barmańskiego Victoria’s „Rum z czekoladą”
- 1 łyżka kakao
- bita śmietana
Sposób wykonania Kawy po karaibsku (bez alkoholu)
- Kawę zaparzyć w 1 szklance zagotowanej wody, odstawić do wystygnięcia.
- Kiedy kawa będzie zimna, dodać do niej lody, syrop oraz kakao; wszystko zmiksować.
- Kawę przelać do wysokiej szklanki, udekorować bitą śmietaną.
Chętnie wpadne:)
Zapraszam!:)
Ja też 😀 <3
Zapraszam!:)