
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 5 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 620 kcal/1 porcja
Przepis na Kakao z czekoladą
Naprawdę, tak wiele zależy od sposobu podania potrawy czy deseru. Kogo by zachwyciło kakao z rozpuszczoną kostką czekolady i syropem o smaku czekolady. Rzadko, kto by się zorientował, że to coś wyjątkowego. Za to podane w odpowiedni sposób, w odpowiednich proporcjach i udekorowane bitą śmietana, sprawi, że doznania będą niezapomniane. Rozgrzeje, rozpieści podniebienie, sprawi ogromną przyjemność. Czy nie warto?!
Składniki na Kakao z czekoladą
- 1 łyżka kakao
- 200 ml mleka
- 2 kostki białej czekolady
- 30 ml syropu barmańskiego o smaku czekoladowym „Victoria’s”
- bita śmietana
Sposób wykonania Kakao z czekoladą
- Mleko przelać do rondla, dodać białą czekoladę i podgrzewać cały czas mieszając, aby czekolada się rozpuściła.
- Do gorącego mleka dodać kakao oraz syrop o smaku czekoladowym.
- Czekoladowe mleko zagotować i przelać do wysokiej szklanki.
- Napój udekorować bitą śmietaną oraz kakao.
Uwielbiam kakao 🙂
Myślę, że jest nas więcej 🙂
Na pewno pyszne 🙂
Moja żona była zachwycona, kiedy gotowane to sam.