
- Czas przygotowania: 15 minut
- Porcje: ok. 18 sztuk
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 70 kcal/1 porcja
Przepis na Imprezowe tortille
Tortilla to cienki placek, który można podawać zarówno na zimno jak i na gorąco. Jej neutralny smak pozwala na tworzenie dowolnych kompozycji. Świetnym pomysłem jest połączenie tortilli z wyrazistym sosem, szynką oraz serem. Szybka i prosta przekąska, której nie może zabraknąć na żadnej imprezie. Małe, soczyste pomidorki idealnie dopełnią smaku. Taka przystawka to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i doskonała dekoracja stołu!
Składniki na Imprezowe tortille
- 3 placki tortilli
- 18 plasterków szynki
- 9 plastrów żółtego sera
- 18 pomidorów koktajlowych
- sos meksykański
Sposób wykonania Imprezowych tortilli
- Każdy placek tortilli posmarować sosem.
- Na plackach ułożyć szynkę, następnie plastry żółtego sera.
- Placki zawinąć tak, aby powstały rulony.
- Każdy rulon przeciąć na ok. 6 kawałków i do każdego z nich przymocować wykałaczkę.
- Na wykałaczkach umieścić pomidory koktajlowe, podawać zaraz po przygotowaniu.
Wygląda ciekawie ale jedno podstawowe pytanie. Jaki sos meksykański? Rodzajów tego sosu jest od groma, przydała by się podpowiedź 😉
W tym przepisie należy użyć ulubionego sosu meksykańskiego. Wkrótce pojawi się przepis na domowy sos meksykański:)
fajny pomysł… Ale dodałbym jakiś zielony kontrast typu oregano i bazylia, żeby danie bardziej przyciągało wzrok 😉