
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: 10 minut
- Porcje: 2 porcje
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 480 kcal/1 porcja
Przepis na Domową jajecznicę z cebulką i kiełbasą
Wielu osobom taka jajecznica może przypominać dzieciństwo i niedzielne śniadania w rodzinnym gronie. Niezapomniane wrażenia. Jajecznica z cebulką i kiełbasą to chyba wymarzone danie na śniadanie dla niejednego pana. To niezwykle pożywny posiłek, który dostarczy energii na kilka godzin. Do tego jest tak proste w przygotowaniu, że z dużym powodzeniem poradzą z nim sobie już nawet 10-latki.
Składniki na Domową jajecznicę
Sposób wykonania Domowej jajecznicy
- Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na patelni z dodatkiem masła.
- Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę; smażyć, aż się zrumieni.
- Jajka roztrzepać przy pomocy widelca w osobnym naczyniu, dodać do nich odrobinę soli i pieprzu, wlać na patelnię; wszystko dokładnie wymieszać.
- Jajecznicę smażyć tak długo, aż będzie odpowiednio ścięta (w zależności od upodobań).
- Jajecznicę podawać z drobno posiekanym szczypiorkiem i świeżym pieczywem.