Rybę można przygotować na wiele sposobów, najbardziej jednak smakuje ryba w złocistej panierce. Wcale nie tak łatwo ją przygotować, jak może się to wydawać. Zazwyczaj kupujemy ryby mrożone, ze względu na ograniczony dostęp do świeżych ryb. Maję one znacznie więcej wody niż świeże i to ona jest najczęściej przyczyną odpadającej panierki. Gdy w planach masz rybę na obiad następnego dnia, wyciągnij ją wieczorem z zamrażarki bądź kup dzień wcześniej. Rozmrażaj w lodówce. Następnego dnia osusz rybę dokładnie, używając papierowych ręczniczków. Dzięki temu panierka nie będzie odchodzić od ryby. Innym sposobem na odpadająca panierkę jest połączenie mąki kukurydzianej z kartoflanką, w stosunku 1:5. Panierka nie tylko nie odejdzie, ale ryba zyska złocisty kolor. Aby panierka nie odchodziła od ryby, wrzucaj ją na rozgrzany tłuszcz!