
- Czas przygotowania: 10 minut
- Porcje: 1 porcja
Wartość odżywcza (w porcji)
- Kalorie: 110 kcal/1 porcja
Przepis na Aromatyczną kawę z białą czekoladą
Tak niewiele potrzeba, żeby cieszyć się wyśmienitą kawą, niemalże taką, jaką przygotowują zawodowi bariści. Wystarczy zaledwie 10 minut, kawa rozpuszczalna, syrop waniliowy, wanilia, goździki, biała czekolada i bita śmietana. Z jednej strony banalnie proste rozwiązanie, z drugiej zaskakująco dobry efekt. Aż trudno sobie wyobrazić, że w takim krótkim czasie można tak sobie dogodzić. Prosto, szybko i zdecydowanie taniej niż w kawiarni, a jak mile zaskoczy przyjaciółkę?
Składniki na Aromatyczną kawę
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżka syropu barmańskiego Victoria’s o smaku Waniliowym
- ½ szklanki wrzątku
- ½ szklanki mleka
- 1 laska wanilii
- 3 kostki białej czekolady
- 4 goździki
- bita śmietana
- kakao
- maliny
Sposób wykonania Aromatycznej kawy
- Kawę zalać wrzątkiem.
- W osobnym naczyniu podgrzać mleko, dodać do niego miąższ z laski wanilii, goździki, czekoladę oraz syrop waniliowy.
- Do kawy dodać przelaną przez gazę mieszankę mleka i przypraw; wszystko wymieszać.
- Kawę udekorować bitą śmietaną, malinami i kakao.